Annons
Annons

Småmisslyckat korvinköp

Kan bara konstatera att man inte är särdeles hip eller trendig när man äntrar nya matställen numera. Snarare mossig och nervös. Ja det var så jag kom att känna mig efter ett korvkioskbesök häromdagen.

Annons

I torsdags, mitt emellan ett tandläkarbesök och ett föräldramöte, var jag hungrig. Jag befann mig i centrala Göteborg och ville äta något inte alltför komplicerat. Passerade en, för mig ny, korvkiosk som jag hört en hel del positivt om. Korvkiosk och korvkiosk förresten, kanske snarare en butik där de säljer kvalitetskorv med olika tillbehör. – Ja vad trevligt tänkte jag, nu får jag möjlighet att prova detta ställe. Kommer också ihåg att jag hann tänka att jag kunde sitta inomhus(nej jag gillar inte att äta utomhus i oktober hur trendigt det än är).

Jag gick in i den lilla butiken och fram till disken och hörde mig själv säga lite käckt och avväpnande ”det är första gången jag är här…vad är godast?” . Jag såg direkt på killen bakom disken att min fråga inte gjorde honom så där serviceminded, ödmjuk och informativ som jag nog hade hoppats på, han blev snarare besvärad. Han svarade ett tyskklingande namn på en korv, varpå jag frågade medan jag tittade på en stor skylt  – Var står det? Jag ville ju läsa om korven, förstå hur den serverades.

– Det står där någonstans svarade han med en röst som lät som ”vad i all sin dar spelar det för roll var det står”

Jag började haja galoppen, mannen hade ingen lust att besvara mina frågor så jag frågade istället vad den kostade (stället är lite av gourmetkorvtypen så för att försäkra mig om att inte bli alldeles skjortad var jag tvungen att fråga fastän det just då kändes som det var det töntigaste man kunde göra). Killen rabblade upp 2-3 olika alternativ, fortfarande mycket kortfattad. Vid det här laget kände jag bara ”ge mig något att äta” så jag sa snabbt namnet på den korven han nämnt och mos.

Det gick någon minut och under tiden läste jag på skyltar i butiken om olika tillbehör. Det var surkål, det var räksallad, det var olika bröd och det var rödbetssallad. Jag kommer inte ihåg allt men jag kommer ihåg att det lät väldigt gott.

Ja så serverades jag då min tyska korv. I en pappkartong framför mig låg en mycket grå korv och ett lika färgfattigt mos, varken mer eller mindre. Inte minsta tillstymmelse till grönsak eller tillbehör. Och inga frågor om jag ville ha något till heller.

Jag blev förstås snopen med tanke på alla härliga tillbehör jag just läst om, men vid det laget hade jag varken ork eller lust att försöka mig på någon mer konversation.

Hur korven smakade? Jo den var god tillsammans med sötstark senap, men den hade smakat ännu bättre med tillbehör och lite bättre bemötande:)

gourmetkorv

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar