Annons
Annons

KRAV-märkt kött i Göteborg

Det är fortfarande rätt så svårt att hitta KRAV-märkt kött i vanliga normalstora livsmedelsbutiker. Åtminstone är det så i min närmaste Ica-affär. Coop känns som de har kommit längre i den här frågan, men dessvärre har jag ingen Coop-affär där jag bor.

Annons

Innan sommaren var jag tillsammans med den matförening som jag är medlem i ute på Opaltorget i Frölunda och träffade representanter från Kaprifolkött. Kaprifolkött är en sammanslutning av bönder runt om i Göteborg, Bohuslän och Dalsland som värnar om hållbar och långsiktig köttproduktion. Den biologiska mångfalden är viktig för dem, de vill inte ”bara” producera kött utan också se till så att ängar och hagmarker bevaras. All deras köttproduktion är KRAV-märkt.

På Opaltorget har de sin gårdsbutik där man kan köpa jättefint KRAV-märkt kött över disk. Jag köpte rimmat sidfläsk i bit och ryggbiff som var jättegod. Man kan också beställa deras lådor med kött där köttet kostar 99 kr kilot, 129 kr kilot eller 149 kr kilot beroende på innehållet. Lådan med kött kan sedan hämtas i olika butiker runt om i Göteborg.

Läs gärna mer om Kaprifolkött HÄR

Här kommer lite bilder från försommarens besök i Kaprifolkötts butik på Opaltorget.

005

009

006

011

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar