Annons
Annons

Kronovalls slott

Jag är tillbaka i Götet, sambon åkte häromdagen och jag tog buss och tåg hem i eftermiddag. Lite tråkigt måste jag säga. Jag gillar verkligen livet på landet med grusvägar, ängar, en bit till närmsta granne och inte minst naturen och luften. Den här sommaren har ju dessutom varit helt fantastisk vad gäller vädret. Men men jobbet kallar och det kommer bli kul det också när man är inne i det.

Annons

Kronovalls slott

Jag skulle gissa att det fortfarande är en och annan som har semester så här kommer ett litet Österlentips till (kanske kommer det fler någon annan dag). I fredags kväll tog jag och sambon oss till Kronovalls slott som ligger mellan Fågeltofta och St Olof (väldigt nära Fågeltofta om jag ska vara helt ärlig), dvs ca 1,5 mil norr om Tomelilla. Vi har vår sommarstuga bara någon km därifrån men det var ändå första gången vi var där för att äta pizza. Kronovalls är kända för sina vedeldade stenugnspizzor som de säljer i Spannstallet till vänster när du kommer från parkeringen. Pizzan (de har en sort) var mycket god. Det var mycket folk där så det tog säkert en timme innan vi fick vår mat. De varnade oss när vi beställde så det kändes ok iallafall. Vädret var fint så vi satt och tittade på själva slottet medan vi väntade, med andra ord det gick ingen nöd på oss. Det är inte varje dag man har så tjusig utsikt när man äter pizza så vi njöt i fulla drag.

Efter pizzaätandet gick vi en sväng i slottsparken som är mycket fin. Det finns några gamla tjänstebostäder (tror jag det är) som för tankarna till Hans och Greta. Ja där är mycket idylliskt, det måste upplevas.

Hur idylliskt som helst!

Om du har planer på att åka dit. Kolla gärna HÄR

LÄS OCKSÅ

(8)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar