Annons
Annons

Kryddefterlysning

Den här helgen har jag till stor del ägnat åt lövkrattning, eldning och långkok! Om lite drygt 4 månader ska jag vara färdig med recepten till min kommande kokbok som kommer att handla om grytor.

Så i fredags gjorde jag en mexikansk gryta och i lördags blev det en lammgryta fullproppad med kryddor. Det är ju så roligt att gå lös på kryddor när man lagar mat, olika kombinationer kan ge helt nya smakupplevelser. Och för det mesta så har du kryddorna hemma, de håller ju länge där i kryddskåpet!

Annons

Jag har tänkt på det länge men jag tycker att kryddutbudet hänger lite efter i Sverige idag (ja särskilt om man jämför med andra utländska livsmedel som man ofta kan få tag på i vilken större butik som helst). Till exempel så blir ju många rätter mycket godare med hela kryddor som man mortlar själv än med de färdigmalda som butikerna erbjuder. Jag saknar hela korianderfrön och hela spiskumminfrön. Men jag saknar också kryddor som används mycket i indisk matlagning som tex bockhornsklöver. Nu bor jag i närheten av en storstad och kan med lite letande hitta de här kryddorna ändå men det är ju inte alla som gör.

Ja och så när jag ändå är i farten, speciellt så här i juletid – och gärna övrig tid på året också – önskar jag att det fanns mald pomerans! Kom igen nu Santa Maria och Kockens, hör mitt upprop:)

043

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar