Annons
Annons

Lakritsprovning i Göteborg

Igår var jag på lakritsprovning. Den kulinariska förening som jag är med i hade nosat upp Göteborgs första renodlade lakritsbutik och bokat in oss på en kväll där vi fick smaka på många olika sorters lakrits.

Annons

Butiken heter Sjutton kvadratmeter lakrits och ligger på Plantagegatan 13, precis nedanför Oscar Fredrikskyrkan i Linnéstan. I den lilla butiken berättade ägarinnan Andrea om olika sorters lakrits, hur man gör lakrits, var den bästa kommer ifrån, lakritsens ursprung och förtjänster och mycket, mycket annat.

Vi fick smaka på bland annat svensk lakrits, finsk lakrits, rålakrits, salmiakpulver, lakritsrot, kola med lakritssmak från Pärlans konfektyr (som var vansinnigt god), jättegoda mjölkchokladlakritsar från Island (de som är vita och är i påse – kolla på bilden nedan), lakrits med sötmandel (galet goda av märket Summerbird), lakrits med chili (inte min grej) och karamelliserad lakrits med mangosmak. Den senare var riktigt populär i sällskapet.

Lakritsprovning

Sedan fick vi dricka te med lakritssmak. Det var också gott. Ja så fick man gå runt i butiken och kolla in alla produkter med lakrits i, det var aprikosmarmelad med lakrits i, spagetti med lakrits, danska lyxiga julkalendrar med lakrits, tandkräm med lakrits (!), lakritspulver till hemmabaket och förstås små tablettaskar med salmiak – ja sådana man åt när man var barn!

011

Alltsammans var jätteroligt och intressant. Och ägarinnan och hennes syster var hur gulliga och duktiga som helst. Om du är nyfiken på butiken men inte bor i Göteborg – kolla HÄR

010

Vansinnigt god kola.

Vansinnigt god kola.

014

Tandkräm med lakrits

Mjuk svensk lakrits från Malmö

Lakrits + mjölkchoklad!

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar