Annons
Annons

Lite gnäll från mig och ett cafétips från sambon

Oj oj oj efter lata dagar i TV-soffan och mycket tid för reflektion har jag mycket att blogga om. Börjar med att gnälla.

Jag och sambon var inne i Göteborg i lördags och efter några timmar blev vi kaffesugna. Men vart går man om man vill dricka en kopp kaffe gärna med något gott sött därtill i mysig miljö (gärna historisk) i centrala Göteborg? Ja jag kunde iallafall inte komma på något. I Stockholm finns det Vetekatten, Sturekatten och Citykonditoriet och säkert många därtill men i Göteborg finns ingenting. Förutom kedjor som Espressohouse och Le Pain Francais då och de är säkert bra på sitt sätt, men mysiga eller anrika är de inte.

Annons

Så det slutade med att vi gick till da Matteo i Victoriapassagen. Victoriapassagen är en trevlig liten passage à la Paris (dvs bilfri gränd i det här fallet mellan Södra Larmgatan och Vallgatan, inte så långt från Saluhallen). Da Matteo som finns på fler ställen i Göteborg och Borås är ett café för kaffefreaks, alltså inte så mycket för mig som inte bryr mig om var kaffet kommer från utan mer är intresserad av om det är gott. Och så får det ju gärna vara ekologiskt förstås. Men, men, jag gillar själva miljön. Da Matteo är litet och lite småmysigt och ja själva passagen den är jättefin.

Sambon gillar da Matteo mycket så den här gången fick det bli ett cafétips à la honom:)

da Matteo

da Matteo

Victoriapassagen

LÄS OCKSÅ

(24)
(0)

2 kommentarer


 

Annons

Laddar