Annons
Annons

Livet på landet

 

Heja Sverige!

Jag är i sommarstugan på Österlen och nationaldagen har firats i blomsterrabatterna, rensande ogräs! Det var en månad sedan vi var här senast och gissa om ogräset har växt! Fast å andra sidan är det faktiskt en lisa för själen och ligga där på alla fyra och rensa. Huset är placerat mitt ute på landet så luften och jorden känns väldigt ren och det gör att ogräsrensandet känns riktigt trevligt, faktiskt!

Annons

Ni tänker säkert att en matmänniska som jag har en massa morotsodlingar och växthus och sånt trevligt men icke. Jag har prövat odla grönsaker men det funkade dåligt, vi är här alldeles för sällan för det. Istället blir det perenner, ringblommor och astrar. Och rabarber och en del örter.

I morgon ska jag koka rabarberchutney.

Jag använder mycket färska örter när jag dekorerar maten vid fotograferingar. De jag använder sommartid brukar jag trycka ner i marken lite varstans i trädgården så får de växa vidare. Ibland övervintrar de, ibland inte.

Någon slags mynta och timjan.

Ja så har vi några fruktträd som vi planterade för 2-3 år sedan, biggaråer och plommon, men det dröjer nog innan de bär frukt. Träden är fortfarande väldigt små. Båda de två är riktiga fruktfavoriter för mig (slår jordgubbar med hästlängder) så gissa om jag väntar! Vår tomt här i Skåne är ganska stor så sambon har idag lagt fram stora planer på att odla potatis här nästa år. Ja vem vet!

Sedan har vi haft grillkväll, sambon gillar att kalla det så. Det blev grillad karré (eller grishals som skåningarna säger), färskpotatis, en kall sås lite à la Ica och majskolvar som i New York. Recept kommer i morgon.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar