Annons
Annons

Livet på Österlen

I helgen har vi varit i sommarstugan på Österlen. Behöver jag säga att jag älskar att vara där? Om det inte vore för jobbet så skulle jag kunna flytta dit på studs.

Vårt hus är från 1880 och det bidrar med en hel del känsla, det väcker många tankar kring livet förr. Det måste till exempel ha fötts en hel del barn i huset genom åren. Man kan också förstå hur kallt de måste haft det förr i tiden. De måste ju ha eldat hela tiden?! Vår skånelänga tar,  trots tjockleken på väggarna, riktigt lång tid att värma upp. Kylan i väggarna kan sitta i hur länge som helst. Ja lite så går tankarna när man är där.

Annons

Den här helgen blev det rensning av potatislandet, lite grävning (att gräva där som att skära i smör, en helt underbar känsla), betraktande av hur mycket kirskål det kan finnas i en rabatt (eller före detta rabatt kanske man kan kalla det), ett ganska kass loppisbesök i Simrishamn, grillning av fjällröding medan vi lyssnade på näktergalen och en annan fika med nutellabullar (min favoritbulle just nu för er som har missat det).

En helt ok långhelg på Österlen med andra ord.

Här är lite foto att titta på:)

 

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar