Annons
Annons

Löksättning, korvgrillning och fågelkvitter!

Vilken fin helg vi haft! Jag tror det varit hyfsat bra väder över hela landet. Där jag var – på Österlen – var det riktigt fint, fast allra bäst var det på söndagen då det också slutat blåsa. Det är en härlig tid nu med fågelkvitter, musöron på björkarna och allt som börjar gro. Min favorittid på året faktiskt:)

Annons

När vi är i sommarstugan på Österlen brukar det innebära en del jobb, så också den här gången. För 2 veckor sedan satte vi potatis (läs HÄR) och den här gången blev det gräsklippning, frösådd och löksättning!

Jag och sambon är av den oplanerade sorten så när vi ser några fina fröpåsar eller lökar som verkar bra, ja då köper vi dem. Önskar ibland att jag var mer planerad av mig och funderade ut vad jag ville ha och vad som skulle funka i den jord vi har etc. Men, men sådan är jag inte och det får gå ändå:)

Så på söndagen klippte jag gräset för andra dagen i rad. Vi har en stor gräsmatta och även om vi har 2 gräsklippare så får man dela upp jobbet på flera dagar. Sedan hittade jag några korvar i frysen som vi grillade, tänk så mycket godare och mysigare det är med grillad korv än att steka den i pannan!

Ja och därefter blev det till att spadvända och därefter plantera en himla massa gula lökar, morotsfrön, bladpersiljafrön och grönsalladsfrön. Gul lök är första gången vi odlar så det ska bli extra spännande att se hur det går.

Efter någon timmes jobb var vi färdiga. En del fel begicks, kom jag på efteråt, men det är så man lär sig har jag hört:). Här är lite sommarstugebilder!

loksattning

Osterlen

kungsangslilja Osterlen

raps

 

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar