Annons
Annons

Loppis i Jonsered

iphone 016

Igår var det lördag och det innebar ett litet loppisbesök på Östhjälpen i Jonsered. Jag vet inte om det framgått av mina inlägg här på bloggen men jag gillar verkligen att gå på loppis. Jag har gjort det sedan jag flyttade till Göteborg i slutet av 80-talet. På den tiden var det ett fenomen som framförallt fanns i storstäderna. Då var det mycket Sarons i Annedal och Smyrna på Backaplan som gällde.  Då på den tiden betraktades man nog som lite udda som gillade gamla saker och handlade på loppis. Idag när man går på loppis finns där alla sorters människor och det tycker jag är häftigt. Och det finns många anledningar att hänga och handla på loppis. Min gamla pappa till exempel som ju inte är så jätteintresserad av saker brukar gå på loppis för att träffa människor han känner och prata bort en stund. Och lyssna på kristna sånger som brukar framföras live på det loppis han går på.

Annons

iphone 017

Jag åker till Östen, som vi kallar det här i Partille, flera lördagar i månaden. Jag hittar alltid något som jag kan ha till en bokfotografering eller till ett tidningsjobb. Det kan vara en skärbräda, glas, duk, bestick men det kan också vara gamla stolar eller ett bord. Eller så hittar jag något som är så fint att jag bara måste ha det. Ofta kostar det ju bara någon tia eller två så om man ångrar sig är inte det hela världen. Dessutom går pengarna till ett barnhem i Rumänien, det är behjärtansvärt.

iphone 019

Igår hittade jag inte så jättemycket på Östen. Jag köpte iallafall 6 små glas med flamencomotiv – kanske kan jag ha dem till ett jobb med tapasrätter. Och så hittade jag en bricka för 10 kronor och en orange glasskål från Orrefors för 10 kr, det senare tror jag faktiskt är ett fynd. Och fynd gillar man ju!

6 sherryglas blev dagens favoritinköp!

6 sherryglas blev dagens favoritinköp!

LÄS OCKSÅ

(10)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar