Annons
Annons

Loppis i Paris

Som jag skrev innan vi for till Paris hoppades jag mycket på loppislivet i Paris. Helt ärligt var nog det en liten besvikelse. Jag försökte läsa på var det kunde finnas men det var inte helt lätt. Jag frågade sambons dotter som bott i Paris i 2 år men hon trodde inte loppistraditionen i Paris var så stor. Hur som helst på lördagen tog vi metron till ändhållplatsen Porte de Clignancourt (linje 4 tror jag det var) för där skulle världens största eller Paris största loppis finnas (olika bud i reseguiderna).

Annons

iphone paris 054

När vi kommit upp ur metrostationen gick vi rakt fram under en eller kanske 2 viadukter och där var det en stor prylmarknad som efter en stund övergick i små bås där man sålde antikviteter. Jag skulle snarare kalla det små antikaffärer än loppis. Till på köpet var de rätt så dyra och många försäljare kändes som de inte ens ville sälja! Ja de var småtråkiga faktiskt.

Karta över området.

Karta över området.

Jag hade sett framför mig privatpersoner som sålde franska husgeråd men så var det inte (ja det var väl önsketänkande det förstår jag nu) Kanske fanns de också, jag såg dem iallafall inte. Jag hittade några blåvita tallrikar för 1 euro styck, en liten mjölkkanna för 2 euro och ett saltkar för lika mycket. Det senare hade jag 2 av innan visade det sig när jag kom hem, hi hi!

Det bästa med den dagen var lunchen. Vi hittade ett ställe på gatan där de sålde grillat kött, merguez (nordafrikansk lammkorv)och massor av stekt lök som serverades i en baguette. Oj vad gott!

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar