Annons
Annons

Lördag i Gamlestan

Jag och sambon var i Gamlestan, en stadsdel i Göteborg, häromdagen. Vi började med en tur till en av Göteborgs bättre loppisar, Holmens marknad. Den butiken låg inne i stan tidigare men härbärgerar numera mitt emellan SKF och Bellevue.

Annons

Holmens marknad är en privat loppis men jag tycker inte att det märks på prissättningen. Jag har varit där några gånger sedan de flyttade och jag har köpt flera fina saker, till bra pris. Jag hittade inte så mycket där den här gången. Men en kitschig duk, en fin och billig soppslev och en liten kopparkastrull som nog kan komma till användning fick iallafall följa med hem.

Sedan åt vi god falafel vid en vagn och därefter gick vi en vända på Bellevue marknad. Bellevue marknad är en stor hall där privatpersoner hyr bord och säljer allt möjligt, med betoning på allt möjligt:). Det blev inga köp där denna lördag.

Vi gick också en sväng på Ebbes hörna, det är Stadsmissionens namn på sin loppis. De sålde mycket mög, som de säger i Skåne eller skräp som vi andra säger.

Gamlestansbesöket avslutades med en vända på Moussas orientlivs. Det var nog den roligaste butiken den dagen. Vi köpte jättegod börek och lammkött som vi gjorde lammgryta på dagen efter (köttet var jättegott!). Det var kul och spännande att gå där och titta på olika lammstyckningsdelar, kryddor som absolut inte finns på Ica och vackra och udda förpackningar från långtbortistan:).

Jag kommer skriva mer om kryddorna på Moussas en annan dag. Jag återkommer!

Här lite foto.

lammdelar

moussas

holmens-marknad

kryddor

moussas-orientlivs

 

LÄS OCKSÅ

(16)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar