Annons
Annons

Macaroni and cheese med grönkål

Jag har ju gjort en gratängkokbok som kom ut i handeln i september i år. I den finns ett recept med Macaroni and cheese med grönkål. Ja det är precis så gott som det låter. Här kommer receptet. Om du vill kika på boken så heter den Härliga gratänger och finns att köpa på nätet och i bokhandeln.

Annons

Varsågoda!

Macaroni and cheese med grönkål 4 port

Den här macaroni and cheesen är ovanligt god, mycket tack vare att man kokar pastan i mjölk innan man lägger den i ugnsformen och häller på ostsåsen. Grönkål som stekts i olivolja och får en krispig konsistens bryter av på ett tilltalande sätt. Grönkålen måste vara färsk, fryst fungerar inte i det här receptet.

150 g färsk grönkål
olivolja att steka i

1,2 liter mjölk
1 msk margarin eller smör
250 g torkad gnocchi
salt och peppar

ostsås:
2 msk margarin eller smör
1 ½ msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 ½ dl riven lagrad ost tex prästost eller Västerbottensost
salt och peppar

Gratinering:
1 ½ dl riven lagrad ost

Börja med grönkålen. Rensa bort eventuellt hårda bitar av stammen. Stek grönkålsbladen i olivolja i en stekpanna, stek lite i taget. Det är viktigt att grönkålen blir mjuk. Salta dem lite lätt och lägg dem åt sidan. Koka upp mjölk och margarin eller smör i en gryta. Rör med en trägaffel så att mjölken inte bränner vid. Tillsätt gnocchin och koka den mjuk, det tar 20-30 minuter. Rör ofta annars bränner det vid. Det mesta av mjölken ska ha kokat in i gnocchin. Salta och peppra. Ställ kastrullen åt sidan, låt den vila i 10 minuter. Smält margarin eller smör i en annan kastrull. Rör ner vetemjöl och rör så att mjölet löser sig. Späd med mjölken och låt såsen koka i 5 minuter. Rör ner osten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar. Varva gnocchi och grönkål i en smord ugnsfast form eller i 4 portionsformar. Täck med ostsås (eventuellt behövs inte all ostsås) och överst riven ost. Gratinera i 225 grader i ca 15 minuter, gratängen ska få färg.

macaroni-and-cheese-med-gronkal

Harliga gratanger

 

 

LÄS OCKSÅ

(16)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar