Annons
Annons

Mat medan pastavattnet kokar!

Här kommer ett otroligt snabbt recept som passar perfekt nu när det är varmt ute. Det är pesto gjord på pinjenötter eller sötmandel, basilikablad, olivolja och parmesanost gjord i en mortel. Häromdagen testade jag att använda en god kallpressad rapsolja istället för olivolja och det gick alldeles utmärkt. Visst pesto kan köpas på burk, men om man en gång ätit hemgjord så kan det vara svårt att återgå till burkvarianten. Det här receptet är för 2 personer.

Annons

Pesto

Pesto 2 port

50 g pinjenötter eller finhackad skållad sötmandel (hackad sötmandel finns att köpa om man vill att det ska gå snabbt)
blad från 1/2 kruka basilika
ca 3/4 dl olivolja eller en god kallpressad rapsolja
75 g finriven parmesanost
örtsalt

servering:
kokt spagetti

Stöt pinjenötter tillsammans med basilikabladen i en mortel. Lägg över det i en skål och rör ner olivolja och parmesanost. Smaka av med lite örtsalt. Klart! Servera med spagetti.

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(5)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar