Annons
Annons

Megaloppis i Majorna

Idag har jag och sambon gjort en kul grej, vi har sålt prylar på megaloppisen i Majorna i Göteborg. Sista söndagen i maj varje år är det en jättestor loppis i stadsdelen Majorna, idag var det just den söndagen. Jag har aldrig varit där tidigare, har liksom inte haft koll på att den funnits. Nu var det sambon som fått nys om loppisen och föreslog att vi skulle åka dit, och när det gäller loppis är jag inte trögbedd.

Annons

Vi var där tidigt, fast många verkade ha varit där i flera timmar, för de bästa platserna var upptagna redan vid 9. Megaloppisen var verkligen en megaloppis. Majorna är stort och det kryllade av folk. Det var en riktig folkfest! Människor hade tagit med sig de saker de ville sälja och placerat dem på ett bord utanför sitt hus. Eller på gräset eller på ett stort lakan på asfalten. Uppfinningsrikedomen var stor. De som stod bredvid oss hade tagit dit sina prylar på två cyklar.

Det var mycket mat förstås, det finns många matställen vid Mariaplan så det föll sig naturligt. Alla var nog inte där för att köpa prylar på loppis. Några drack Aperol i gräset, andra åt lyxig paella på restaurangen vid korsningen Älvsborgsgatan – Mariagatan.

Jag och sambon fick mersmak av loppisen, nästa år ska vi lasta in ännu mer i bilen och kanske, kanske vara där någon timma tidigare:)

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar