Annons
Annons

Mera ekologisk kyckling!

Kronfågel har köpt upp Bosarpskyckling. Ja det hände tydligen för ett år sedan men jag läste det igår. Vad är då Bosarpskyckling tänker ni? Jo det är Sveriges enda ekologiska kycklingproducent.

Det här med konventionellt producerad kyckling känns verkligen inte bra. Jag tänker på hönshus fullproppade med kycklingar som kanske hackar på varandra och hur man föser ihop kycklingarna med stora maskiner i samband med slakt. Jag skulle helst köpa KRAV-märkt kyckling. De KRAV-märkta kycklingarna har möjlighet att gå ute från det att de är några veckor. Man låter dem växa långsammare och de får leva längre.

Annons

Efterfrågan på KRAV-märkt kyckling är stor. Ja ni har kanske märkt hur svårt det är att få tag på ekologisk kyckling. I min Icaaffär är det ytterst sällsynt och finns det så är den väldigt dyr. Ja så dyr att man får vara en väldigt inbiten ekokonsument för att köpa den, tro mig.

I och med att Bosarpskyckling numera ingår i Kronfågelkoncernen blir det förhoppningsvis större volymer och lägre priser framöver. Jag beklagar i och för sig att det inte finns fler mindre företag över hela landet som producerar KRAV-märkt kyckling, men nu är det som det är med den saken. Lägre priser medför också att fler har möjlighet att köpa. Och vem vet, på sikt kanske all kycklingproduktion i Sverige blir ekologisk? Man kan ju hoppas.

Bosarpskyckling

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar