Annons
Annons

Midsommarfirande i min smak

Nej jag är ingen jättemidsommarfirande person men jag gillar att fira midsommar på mitt eget vis. Jag brukar skylla på att jag är lillasyster. Om man läser artiklar om ”hur syskon är” så brukar vi yngre syskon beskrivas som mindre intresserade av traditioner och liknande än vad våra äldre syskon är. Det är liksom mer hej å hå på oss, vi går våra egna vägar. Någonstans långt inne i mig skulle jag nog vilja ha ett sånt där drömfint midsommarfirande med jättelånga långbord där alla har midsommarkrans i håret och alla känner varandra, ja ni vet. Men det verkar aldrig bli så och jag fortsätter skylla på att jag är lillasyster (det gör jag rätt ofta förresten).

Annons

I år blev det midsommarfirande i Jonsered. Det är munkar i Franciskusgården i Jonsered som i flera år ordnat midsommarfirande där på en stor äng. Man kan äta grillat från Kroatien, köpa fika, kasta bollar så att en tjej åker ner i vattnet, kasta pil eller åka sjörövarskepp och mycket mycket annat. Det är ett fantastiskt arrangemang som bygger på frivilliga insatser. Pengarna går till välgörenhet. Jag har varit där en gång innan och jag gillar det för det är en härlig blandning av alla sorters människor. Alla känns välkomna och man får fira midsommar i den utsträckning man själv vill. Klockan 15 restes midsommarstången och det var samtidigt som det började regna. Först kom det några enstaka droppar men efter kanske 10 minuter var det som att öppna en kran. Tråkigt med tanke på allt arbete de lagt ner. Vi rusade till bilen för det gick inte att vara utomhus.

Lång kö till det grillade!

 

Kafé

 

Mörka moln över midsommarfirandet

 

Midsommarstången är rest och dansen kan börja.

 

Hemma blev det sedvanligt midsommarfirande med potatis och sill. Sambon hade handlat så det blev inlagd sill och inte matjessill (tji fick jag med tanke på det jag skrev häromdagen om matjessill). Som tur var hade vi köpt världens godaste sill när vi var i Skåne sist, nämligen Brantevikssill, som jag åt. Om ni inte har prövat den så måste ni göra det om ni har vägarna förbi Österlen. Den är rätt söt och smakar mycket dill och är hur god som helst. Jag har ett recept på min variant av Brantevikssill, jag ska blogga om den någon dag.

Planen var att vi skulle grilla men det hanns inte med. Istället blev det bakelser med jordgubbar och plump – kortspel – som fick runda av kvällen.

Jordgubbsbakelse

 

 

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar