Annons
Annons

Min granne Jenny

 

021

I huset ovanför oss bor Jenny och Glenn och deras två söner. Det är inte vilka grannar som helst. Förutom att de är jättetrevliga att tjöta med (som vi säger här i Göteborg) så driver de Hugo Ericsons ost inne i saluhallen i Göteborg. Jenny är 5:e generationen som driver ostbutik i Saluhallen. Hugo Ericson var Jennys morfar och hans farfar i sin tur startade ostbutik i Saluhallen redan 1888, då var Saluhallen ny. Ni kanske känner igen Jenny för då och då medverkar hon i Expressens Mitt kök. Hon har också en fin ostblogg, kolla HÄR .

Annons

För ett tag sedan kom Glenn ner med en påse med ostar från butiken. Där i låg en 75%-ig färskost, en Petit Gaugry och en till som jag inte kommer ihåg namnet på. Kan berätta att färskosten åt jag och sambon upp på stående fot på max 10 minuter och Petit Gaugryn blev inte gammal den heller. Den sista var också god men inte riktigt i klass med de 2 förstnämnda. Den hade nog en mer avancerad smak. På mitt kalas häromdagen serverade jag den 75%-iga (jo jag ska fråga dem vad den heter) och den gjorde förstås succé där också.

Så om du har vägarna förbi saluhallen i Göteborg – missa inte Hugo Ericsons ost!

Saluhallen från utsidan

Saluhallen från utsidan

LÄS OCKSÅ

(63)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar