Annons
Annons

Min nya hobby

Den här sommaren har jag skaffat mig en ny hobby – jag har börjat sälja på loppis! Jag har sprungit på loppisar i 30 år men aldrig sålt själv, förs i sommar. Vid tre tillfällen har jag och sambon sålt på lördagsloppisen i Simrishamn. Det är jätteroligt att sälja på loppis. Svårt att förklara varför, det bara är så!

Annons

Här kommer mina sex bästa sälja på loppistips!

1. Ha låga priser. Min erfarenhet är att folk inte vill betala så värst mycket när de går på loppis. Jag sålde många saker för 10 och 20 kronor. Jag har också sålt en del dyrare saker (förstås), men det stora flertalet av grejerna har varit till ett lågt pris.

2. Var beredd på att folk prutar. Ibland säger jag ja, ibland inte. Jag försöker tänka att det ska vara roligt för alla.

3. Se till så att det du ska sälja är helt och rent. När man står där känns det rätt pinsamt om en sak är trasig.

4. Ska man prissätta eller inte? Jag brukar ha lådor framför bordet med tex tyger där jag satt upp en skylt med priset. Om något är billigt brukar jag också sätta på en prislapp. Om jag säljer saker där priset inte är hugget i sten, sätter jag inte på någon prislapp.

5. På loppisen i Simrishamn är det flera som har en speciell inriktning när de säljer tex retro, plast eller allmoge. Eller bara kläder. Det är kul och många av de här säljarna ställer upp sina saker väldigt fint. Det känns inbjudande och enhetligt. Jag kan tänka mig att man kan hålla lite högre priser om man säljer på det viset.

6. Eftersom jag har stor vana av att handla på loppis tänker jag också på vad jag själv uppskattar. Det är bra om man har möjlighet att swisha. Det är också bra att ha mycket växel. Se till så att du har tidningspapper att slå in sakerna i och påsar att lägga i. Tänk service helt enkelt!

Lycka till!

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(27)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar