Annons
Annons

Min nya kokbok!

Nu är den här, min och fotograf Anna Claréns nya kokbok! Jag har gjort en kokbok med pajer, både matiga och söta, som kommer ut nu i dagarna. Jag själv fick den i handen för en tid sedan men nu ser jag att man kan köpa den på tex Adlibris. Det är över 50 recept med pajer som innehåller mycket grönsaker, rotfrukter, lax, kyckling, köttfärs, smakrika ostar och färska örter. Exempel på rätter är potatispajer med parmesan och rosmarin, sötpotatispaj med fetaost och koriander, grönkålspaj med salta mandlar, tacopaj med mycket limesmak, lingon- och äpplepaj med mandelmjöl och frön och jordgubbspaj med vit choklad och lime. Ja ni får kolla in boken själva, det är lite svårt att återge den så här:)

Annons

Jag är faktiskt galet förtjust i paj. Jag har varit det så länge jag kan minnas. Min syster är några år äldre än vad jag är och  det hände ganska ofta, när jag var barn, att hon kom hem med nya pajrecept från hemkunskapen och senare jobbet som förskollärare. Det var 70-tal och det var väldigt poppis med paj. Jag gillade de pajer hon lagade, jag kommer ihåg några av dem än idag.

Jag gillade och gillar fortfarande kombinationen frasigt pajskal och en smakrik krämig fyllning som man kan experimentera med lite som man vill. Man kan verkligen testa roliga smakkombinationer när man lagar paj och man kan göra lite olika sorters pajskal också för den delen. Om man känner för det.

Någon av de kommande dagarna ska jag lägga ut receptet på jordgubbspajen, så ni får ett litet smakprov ur boken:) Så här ser boken ut! Anna och jag är mycket nöjda!

LÄS OCKSÅ

(139)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar