Annons
Annons

Mitt nyårslöfte

Läste någonstans att man ska avslöja sitt nyårslöfte för då är det större chans att det hålls. Så här kommer mitt: jag ska handla och äta mer ekologisk mat!

Jag tycker att det är viktigt att maten är ekologisk. Dels för att ekologiskt producerad mat åsamkar mindre skada på miljön men också för att de människor som jobbar med livsmedelsproduktionen i fråga inte ska bli sjuka. När man hör om hur mycket rester av bekämpningsmedel som kan finnas i vindruvor, potatis och jordgubbar, för att ta några exempel, så blir man ju mörkrädd. Det är bra konstigt att vi accepterar detta. Jag tror det är en tidsfråga innan i princip all mat är ekologisk i det här landet, allt annat vore jättekonstigt.

Annons

Det som bromsar är förstås det faktum att det mesta av det ekologiska är dyrare. Jag har skrivit om det förut men det känns inte jätteroligt att köpa tex kyckling som är nästan tredubbelt dyrare än den konventionellt producerade. Om man ens hittar ekologisk kyckling i sin affär, för det mesta måste man ta sig till en butik som verkligen satsar på ekologiskt för att hitta KRAV-märkt kyckling.

Frånsett kycklingen och i viss mån en del grönsaker och kött så behöver inte det ekologiska vara så värst mycket dyrare. När det gäller grönsaker och frukt kan man ju ofta parera, välja ekologiska rotfrukter istället för ekologiska tomater och paprikor. Likadant är det med kött, ekologiskt kokkött är ju betydligt billigare än ekologisk oxfilé eller entrecôte.

Men som sagt mycket av det ekologiska är inte jättemycket dyrare. Här kommer några exempel!

 

ekologiskt ar bra mat!

at mera ekologiskt!

ekologisk gradde

ekologisk mjolk

ekologiskt

 

 

LÄS OCKSÅ

(11)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar