Annons
Annons

Mycket trevlig restaurang i Göteborg

Jag var på en mycket trevlig restaurang inne i Göteborg i förra veckan, Bord 27 på Haga Kyrkogata 14. För några år sedan låg det en, i mina kretsar, mycket populär turkisk restaurang på den adressen. Den restaurangen hette Bazar och jag har totalt missat att den lagts ned. Jag har många fina matminnen från den adressen.

Annons

Jag hade hört mycket gott om Bord 27 och det mesta infriades. För det första var det ju en mycket fin lokal. Vi var två stycken och där vi satt kändes det både ombonat, mysigt och intimt. Pinnstolar och en fin nordisk stil på inredningen är alltid rätt om du frågar mig. Personalen var trevlig. Han som serverade oss var uppriktigt intresserad och lite bekymrad när jag undrade över hur varm fisken skulle vara (den var lågtemperaturtillagad och kanske i kallaste laget).

Man kunde äta en trerätters för ett bra pris och det valde vi. Överhuvudtaget hade de lagom antal rätter att välja på, kanske 5-6 förrätter, 5-6 huvudrätter osv. Till förrätt åt vi en jättegod liten råbiff. Den var perfekt med de flera olika spännande tillbehör som potatistrassel, picklade rödbetor, sojamajo och krasse som serverades till köttet. Sedan åt vi sotad torsk med bland annat en rökt hummersås, hummerkrokett, crudites på fänkål, squash och gravad citron. Till dessert fick vi päronsorbet med mörk chokladkräm och smulade kakor med ingefära.

Torsken var god men hade vunnit på att inte ha fullt så många tillbehör med olika smaker, kompositionen blev ickeharmonisk på något vis. Päronsorbeten med sin chokladkräm var också mycket god, jag gillade att den inte var sådär hiskeligt söt som desserter ofta är.

Jag ser fram emot att gå dit igen, men då kommer jag välja en huvudrätt med färre tillbehör:)

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar