Annons
Annons

Mysigt café i Uddevalla

Oj hoppsan, jag har visst missat att berätta om mitt senaste cafébesök. Jag var i Uddevalla i måndags och sprang på ett mysigt café som heter Blomsterkroken. Jag blev väldigt förvånad och glad för just den här typen av café har så vitt jag vet aldrig funnits i Uddevalla.

Annons

Blomsterkroken

Blomsterkroken ligger i ett gammalt trähus på Norra Drottninggatan, alldeles nära korsningen Lagerbergsgatan – Norra Drottninggatan. Ett hus som jag passerat tusentals gånger men aldrig tänkt på. Huset är från mitten av 1800-talet och från 1860 bodde en man där som hette Johan Petter Krok. Johan Petter Krok var känd för sin vackra blomsterträdgård. Kroks son Thorgny Krok var botaniker och är den Krok i duon Krok & Almquist som skrivit den så betydelsefulla floran ”Svensk flora”. En flora som används än idag. Att denne Krok var från Uddevalla är helt nya kunskaper för mig!

Blomsterkroken

Huset har stått tomt i 30 år tills tidningen Bohusläningen köpte det och restaurerade det, 1991 återinvigdes det. Sedan 3 år tillbaka finns Blomsterkrokens café och restaurang i huset. Jag gillade miljön jättemycket. Det var lågt i tak, otroligt vackra tapeter, flera rum, golvet knarrade, caféet var inhyst i 2 våningar, massor av gamla soffor och bord och åtminstone 2 kakelugnar – ja ni hör ju själva:).

Blomsterkroken

Jag åt en god sallad och de andra åt räkmackor, alltsammans mycket gott. Bakverken testade vi aldrig tyvärr. Tjejen som stod bakom disken var hur gullig som helst. Ja det är bara att åka dit och fika eller äta lunch! Ni kommer inte bli besvikna.

Blomsterkroken

LÄS OCKSÅ

(338)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar