Annons
Annons

Mysigt café och loppis utanför Uddevalla

I helgen blev det lite västkusten även för mig och sambon. Det är ju så när man har sommarstuga, att man blir kvar där och besöker inte så många andra ställen. Ja så är det för oss iallafall. Innan vi hade sommarstuga semestrade vi på lite olika platser runt om i landet men numera blir det mycket Skåne.

Annons

Våra grannar har sommarstuga på norra Orust så vi tog en liten tur och hälsade på dem. De lockade med kräftor och loppisbesök och vem kan tacka nej då? Ja sedan är de himla gulliga och trevliga så det blev en rolig utflykt.

Så på lördagen blev det en loppisvända på norra Orust som jag skriver mer om en annan dag. Orust är jättefint och jag skulle mycket väl kunna tänka mig en sommarstuga där också (ja det finns massor av vackra platser i Sverige) men på något vis har jag gått och blivit Uddevallanostalgisk på senare tid. Ja det är ju där jag har mina rötter, så jag börjar där.

Vi tog vägen via Bokenäs och i rondellen vid Rotviksbro (alltså precis norr om Orust fast på Uddevallasidan) så stod det en loppisskylt som visade vägen till ett loppis ut mot Lysekil. Ja loppisen ligger bara några hundra meter från rondellen på väg 161. Tjejen som ägde den hade många roliga retroprylar och mycket annat fint. Inga köp den här gången men stället var väl värt ett besök.

057

056

Sedan bar det av mot Uddevalla. Tjejen på första loppisen hade tipsat oss om ett café och loppis (jag älskar när loppisägare tipsar om andra loppis!!) som skulle ligga längs med gamla vägen in mot Uddevalla. Så vi körde längs med vattnet mot Torp och sisådär 3 km innan köpcentrat så dök det upp skyltar med texten ”Systrarnas loppis”. Om ni vill åka dit från E6:an så ligger det alltså i Utby, väster om köpcentrat Torp ut mot Lysekilsfärjan.

067

Loppisen och caféet låg i en stor nybyggd lada och där vid en vacker grön disk stod själva systrarna – två tjejer i 20-årsåldern – och sålde kaffe och bakverk. Man kunde sitta både inne i ladan och ute i deras trädgård. Ja jag gillade det mycket. Om man tycker det är kul med djur kan jag berätta att de hade lamadjur, kaniner och får. Jag har sett på nätet att de också ska ha en papegoja som sitter uppe i ett träd ute i det fria!

059

065

Loppisprylarna var väl inte av högsta klass men det var billigt och mycket fräscht. Sambon och jag hittade 12 tallrikar från Gustafsberg, kommer inte ihåg namnet tyvärr, som de sålde för 5 kronor styck! Det var ett riktigt fynd, skulle jag hittat dem på Tradera hade de snarare kostat 50 kr styck! Systrarnas loppis och café har öppet fredag, lördag och söndag från 10-19. Det kändes som ett ställe som folk åker till för att ta sig en söndagsfika, sånt är roligt!  Här kommer några bilder.

063

066

058

LÄS OCKSÅ

(41)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar