Annons
Annons

Nattjästa kesobullar

Den här julen har jag bakat väldigt mycket frukostbröd som har fått jäsa över natten, som jag skrivit tidigare – jag är grymt förtjust i sådant bröd. Flera varianter har prövats och de här med keso, solrosfrön och lite grahamsmjöl fick mitt 1:a pris!

Annons

iphone 025

Nattjästa kesobullar 16 st

25 g jäst
2 msk flytande margarin eller smör- och rapsolja
4 dl mjölk
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
250 g keso
1 dl grahamsmjöl
1 dl solrosfrön
7 1/2 dl vetemjöl

Smula jästen i en ganska stor bunke. Tillsätt margarin eller smör- och rapsolja, mjölk, sirap, salt, keso, grahamsmjöl, solrosfrön och vetemjöl. Arbeta ihop till en ganska kladdig deg. Täck bunken med plastfilm. Ställ degen kallt över natten. Nästa morgon: Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 16 jämnstora bitar, dela med knivar eller degskrapor. Degen ska inte knådas. Lägg kesobullarna på 2 bakpappersklädda plåtar och låt dem jäsa ovanpå spisen under tiden som ugnen värms upp, ca 20 minuter. Grädda bullarna i 250 grader i ca 10 minuter. Låt kesobullarna svalna på ett galler.

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(16)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar