Annons
Annons

Nostalgi i köket

Jag gillar ju loppisar, det har ni säkert märkt. När man är på loppis så hittar man ständigt saker som man är uppväxt med, ja saker som ens föräldrar hade köpt till hemmet och som man sett varje dag i de första 18-19-20 åren av sitt liv (ja beroende på hur länge man bodde hemma). Klart de sakerna har gjort intryck.

Annons

Min mamma gillade att köpa köksprylar. Nilsjohan var ett svenskt märke som hade kommit på att man kunde sälja mer genom att ha visning av det de sålde vid ett eller två tillfällen (kanske fler) i varje stad  runtom i landet.  Jag kommer ihåg att jag var med mamma på en sådan Nilsjohandemonstration i en aula på Östrabogymnasiet i Uddevalla. Jag minns att de plockade upp några (förmodligen kvinnor) ur publiken som fick vispa äggvita så hårt att de kunde hålla bunken ovanför huvudet utan att de fick äggvita över sig. Den som var snabbast vann förstås. Ett roligt minne – inte så konstigt att jag kom ihåg just det.

Ja på det viset sålde Nilsjohan kastruller, bestick,tårtspadar , konservöppnare och sockerströare i mängder. Bra affärsidé va? Titta på dina köksprylar som du fått av dina föräldrar, jag skulle tro att mycket av det är märkt just Nilsjohan.

För ett tag sedan hittade jag en knallröd sockerströare på en loppis av märket Nilsjohan. Jag kommer ihåg den som igår, vi hade en grön hemma. Donutsverktyget på fotot nedanför köpte mamma på 70-talet. Ok vi kan knappast ha använt den så många gånger men som jag minns den så fungerade den bra:)

007

sockerströare från Nilsjohan

donutsverktyg från Nilsjohan

donutsverktyg från Nilsjohan

 

LÄS OCKSÅ

(8)
(0)

1 kommentar

Annons

Senaste från Allas

Laddar