Annons
Annons

Nostalgi i Uddevalla

014

Igår var jag i min gamla hemstad Uddevalla. Jag var på begravning och på vägen dit hann jag med ett besök på ett av Sveriges äldsta konditorier, Einars konditori på Kungsgatan 38. Bageriet öppnades i huset 1930 och 1932 blev det Einars konditori. Längst in i konditoriet finns ett litet serveringsrum med bord och stolar från 40-talet. Skyltfönstren ser ut som de alltid gjort. Ja ovanligt mycket är bevarat i ursprunglig stil.

Annons

004

För mig är Einars dubbel nostalgi. Som barn spelade jag bordtennis (det hette så på 70-talet) i närbelägna lokaler och vi gick ofta till Einars och köpte en speciell chokladbit med luftbubblor i (som jag inte kommer ihåg namnet på och som jag inte tror säljs i Sverige idag) eller jordnötsringar. Samma varje gång.

Är ni i Uddevalla tycker jag absolut ni ska gå till Einars och fika!

008

007

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

2 kommentarer


 

Annons

Laddar