Annons
Annons

Nutellabullar dagen efter

Det är samma visa varje gång. Varje gång det är kanelbullens dag, våffeldagen eller liknande så missar jag det här på bloggen.

Men hallå tänker jag i nästa mening, i mitt liv är det kanelbullens dag var dag! Det finns ju inget godare än bullar.

Annons

Jag har 3-4-5 bullrecept som överträffar det mesta i bakväg. Här kommer ett av dem: Nutellabullar. Nutellabullar är så himla gott att det inte finns ord för det faktiskt. Kombinationen nutella och kanel är magi. Så gå nu och köp en burk nutella och baka de här, du kommer inte ångra dig!

Nutellabullar 14 st

25 g jäst, det spelar ingen roll vilken sorts jäst
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
3 msk strösocker
1/2 tsk salt
6-6 1/2 dl vetemjöl
50 g margarin eller smör

Kanelfyllning:
75 g margarin eller smör
3/4 dl strösocker
2 tsk kanel
ca 2 dl nutella

Pensling:
1 ägg
1 msk mjölk
en nypa salt
pärlsocker
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken i en kastrull så att den är fingervarm. Tillsätt mjölken och rör så att jästen löser sig. Rör ner ägg, socker, salt det mesta av mjölet och fettet delat i små bitar. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 minuter under bakduk. Blanda margarin eller smör, socker och kanel till en bredbar fyllning. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den något. Kavla ut till en degplatta som mäter 40×25 cm. Bred på kanelfyllningen. Värm nutellan i en djup tallrik i några sekunder i micron (det går snabbt) och bred den ovanpå. Rulla ihop till en rulltårta och skär den i 14 jämnstora bitar. Lägg bullarna i formar och ställ dem på två plåtar. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk och salt i en kopp. Pensla med äggblandningen och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

LÄS OCKSÅ

(24)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar