Annons
Annons

Överbliven julskinka del 2

Igår lagade jag middag på den sista biten julskinka. Sambon som älskar brysselkål fullkomligt jublade och jag tyckte också det blev gott.

Julskinkegratäng med senap och pepparrot 4 port

500 g brysselkål
300 g julskinka (utan fettkant)
1 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
1 msk pepparrot på tub
2 1/2 dl vispgrädde
salt och peppar
1 1/2 dl lagrad ost tex cheddar
1/2 dl ströbröd

Annons

Servering:
pressad potatis
sallad

Koka brysselkålen i 5-10 minuter. Låt brysselkålen svalna något och dela dem sedan i halvor. Skär skinkan i tärningar. Vispa ihop svensk senap, dijonsenap, pepparrot, vispgrädde, salt och peppar i en bunke. Lägg brysselkål och skinka i en smord ugnsfast form. Häll gräddblandningen över. Blanda ost och ströbröd i en djup tallrik och strö det ovanpå gratängen. Gratinera i 225 grader i ca 15 minuter, osten ska få färg. Servera gratängen med pressad potatis och en sallad.

LÄS OCKSÅ

(14)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar