Annons
Annons

Överbliven sill?

Gissar att många av er har en del sill över sedan igår. Om det är löksill som blivit över kan ni göra världens godaste sillmacka. Receptet verkar kanske knasigt men det är bara så gott! Jag blev serverad gratinerad sillmacka på Sillens dag i Simrishamn för några år sedan, det här är min variant.

Annons

Gratinerad sillmacka 4 st

4 ägg
4 skivor formfranska, gärna med frön i
bordsmargarin
ca 16 bitar löksill

2 små ägg
1 dl majonnäs
salt och svartpeppar
dill eller gräslök att garnera med

Koka äggen i 7 minuter. Låt äggen svalna och skär dem i skivor. Lägg brödskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt. Bred bordsmargarin på brödskivorna och lägg de skivade äggen ovanpå. Lägg på avrunnen löksill. Skilj gulan från vitan. Blanda gulan med majonnäsen i en djup tallrik. Salta och peppra. Vispa äggvitan till hårt skum. Blanda försiktigt ner äggvitan i majonnäsröran. Bred sufflésmeten ovanpå sillen. Gratinera i mitten av ugnen på 250 grader, tills sufflésmeten fått färg, det tar 5-10 minuter. Garnera med dill eller gräslök. Ät mackorna medan de är varma.

LÄS OCKSÅ

(8)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar