Annons
Annons

Paristips

Kom hem från Paris i gårkväll. Wow säger jag, vilken stad! Jag har varit där en del innan men jag undrar om inte den staden blivit ännu vackrare och ännu häftigare sedan sist. Ja det kändes så iallafall.

Annons

Tänkte dela med mig av lite restaurangtips. Första kvällen hamnade vi på en restaurang alldeles där vi bodde som hette La Jacobine på 59 rue Saint-André des Arts, nära metrostationen Odeon. Det var mannen i receptionen på hotellet som tipsade oss. Jag åt sniglar som förrätt och sedan anka i en supergod dadelsås. Mycket gott. Sonen åt coq au vin och sambon en mycket god nötköttsgryta (jag smakar ju på allas mat som ni kanske förstår, hihi). Stället och maten kändes franskt , lite åt det modernare hippa hållet. Det låg i en passage (man byggde passager på flera ställen runt om i Paris i slutet av 1800-talet och några av dem finns kvar) med ingång från Boulevard St Germain. Det enda man kan tycka var tråkigt var att man hörde inte många franska röster bland gästerna, 99% var amerikaner kändes det som.

Sniglar på La Jacobine

Sniglar på La Jacobine

På 43 rue de Seine ligger La Palette. Där var vi på fredagen och jag åt veckans godaste måltid! Stekt fiskfilé (vet inte vilken sort det var men det var en havsfisk kom vi fram till) som serverades med butternutpuré. Oj oj oj vad gott. La Palette är ett sådant gammalt klassiskt Parisställe. Speglar och inredning kändes som de inte bytts ut sedan tidernas begynnelse. Sonen åt gott kött så han var nöjd han med. Det är ett ställe jag kan rekommendera men gå dit på dagtid. På kvällarna serveras ingen varm mat.

Veckans godaste!

Veckans godaste!

Inredningen på La Palette

Inredningen på La Palette

 

I en reseguide jag hade med mig hittade vi en restaurang på 50 rue St Benoit, alldeles vid St Germain de Pres, som hette Au pied de fouet. En liten liten restaurang, ja de hade kanske 3 bord där nere och 6-7 bord däruppe. Servitören var hur gullig som helst och tipsade glatt om vilken mat som var bäst. Jag åt en gratäng med grönkål och brieost som var hur god som helst och köttgryta med potatispuré till huvudrätt. Den kvällens vinstlott drog sonen som åt en chokladfondant till efterrätt som inte var av denna värld. Au pied de fouet var dessutom ett riktigt billigt ställe, vi 3 åt och drack  för lite drygt 600 kr! Efterrätterna kostade ca 3 euro för att ta ett exempel. Kan rekommenderas om ni vill äta på ett gemytligt och mysigt ställe med klassisk fransk mat.

Tarte Tatin på Au pied de fouet

Tarte Tatin på Au pied de fouet

Sista kvällen var vi på en restaurang som låg på en liten bakgata vid metrostationen St-Michel. Maison de la Lozere hette det och låg på 4 rue Hautefeuille. Jag åt mycket goda charkuterier till förrätt och en hemgjord korv med grönkål till huvudrätt. Till efterrätt blev det en tarte med kastanjer. Gott och lite udda. Sonen var modig och beställde in kalvhuvud (tete på franska). Vi trodde det skulle vara en köttgryta men det kom in stora bitar med både kött och svål. Servitören tittade stort på sonen för att se hur han reagerade och han frågade till och med om han ville byta mat. Stället kändes mycket franskt, ja här pratade faktiskt alla gäster franska! Fler Paristips en annan dag.

Korv med grönkål, mycket gott!

Korv med grönkål, mycket gott!

LÄS OCKSÅ

(32)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar