Annons
Annons

Passion för mat

Jag var på matmässa här i Göteborg i helgen. Passion för mat heter mässan. Det är Sveriges ”mest erkända och genuina mässa för alla som gillar att laga mat” kan man läsa på deras hemsida.

Vi tog Älvsnabben från Resecentrum och gick av vid Eriksberg, mässan var i Eriksbergs Mekaniska Verkstads gamla byggnad. Finare lokaler får man leta efter. Som varvsarbetardotter (fast pappa jobbade i Uddevalla) och allmänt arkitekturintresserad älskar jag den här sortens bevarade industrilokaler. Det är högt i tak och det finns en genuinitet, ett fint ställe att vara på helt enkelt.

Annons

Vi var kanske där i tre timmar. Väldigt många köpte dryckesbiljetter och gick runt och provsmakade på vin och champagne. Mitt sällskap, som kan en del om vin, sa att det var hög kvalitet på vinerna.

Själv ägnade jag mig åt att kolla in bland annat fiskrätterna som Göteborgs fiskauktion serverade (de var jättegoda). Jag smakade på den populäraste glassen från Lejonet och björnen, jo den var god.  Testade tabbouleh från Portugal. Lite konstigt att den kom från Portugal men den smakade fint.

Jag åt dillkött från Majornas Matfabrik, det var verkligen jättegott. Majornas matfabrik är ett företag som riktat in sig på att göra gourmetmat som de säljer i portionstråg eller i 4-portionerspåsar. Den speciella förpackningsmetoden gör att maten smakar som nygjord ända upp till 60 dagar. Maten säljs i deras butik i Sandarna här i Göteborg. Kolla gärna upp det.

Ja sedan blev det lite provsmakningar av korv, chips, ost, nötter, tryffel, ris från Pakistan, rabarbermarmelad och ingefärste. Nej ingefärste var inte gott, haha. Och så pekade syrran på Ernst, det tyckte hon var roligt:)

Jag hade trevligt. Ett enda minus, det hade varit bra om de hade haft stolar utsatta lite här och var. Man blir himla trött i benen av tre timmars matmässa:)

Några foton.

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar