Annons
Annons

Pizza på stora pizzadagen

I Rom (och kanske hela Italien?) är det vanligt att man lägger på pizzafyllningen efter man gräddat bottnarna. Det är gott för på så vis får man flera olika konsistenser på pizzan. Den här pizzan har jag bland annat toppat med en röra baserad på keso och majonnäs. Någon keso har jag inte sett till i Rom, men det är väldigt gott ändå!

Annons

Pizza med räkor som i Rom 4 port

1/4 pkt jäst
2 1/4 dl vatten
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk olivolja
ca 5 dl vetemjöl

Tomatsås:
1 dl tomatpuré
ca 1 dl vatten
1 msk olivolja
1 tsk oregano
salt och peppar

2 mozzarellaklumpar

Topping:
1 rödlök
200 g cocktailtomater
400 g skalade räkor (1 kg oskalade)
1 dl svarta oliver
250 g keso
1 dl majonnäs
salt och peppar
25 g rucola eller andra salladsblad

Smula jästen i bunken. Rör ner vatten, olja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 1 timme. Blanda tomatpuré, vatten,olja, oregano, salt och peppar. Riv mozzarellan grovt på ett rivjärn. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Kavla ut eller tryck ut varje del till en oval kaka. Lägg degplattorna på två bakpappersklädda plåtar. Bred på tomatsås och fördela mozzarellan ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i 275 grader i 8-10 minuter. Skär rödlöken och tomaterna i skivor. Toppa med rödlök, tomatskivor, räkor och oliver i små högar ovanpå den varma pizzan. Blanda keso, majonnäs, salt och peppar till en röra. Klicka röran ovanpå och strö på rucola. Servera pizzorna varma!

LÄS OCKSÅ

(13)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar