Annons
Annons

Plommontider hos mig

För det mesta gör jag jobb med sommartema ett år innan de publiceras i tidningen. Men idag har jag gjort ett jobb med plommon som ska gå i tidningen redan denna sommar. Plommon är inte vilken frukt som helst för mig, det är en riktig favorit. Tänk er att sätta tänderna i riktigt söta svenskodlade Viktoriaplommon, åh vad gott! Jag har förstås plommonträd på landet men det verkar vara svårodlat, vi har inte fått ett enda plommon på de 3-4 år vi haft trädet.

Annons

Det enda tråkiga med plommon är att säsongen är alltför kort, ja den brukar inte vara längre än 2-3 veckor.

De plommon jag använde idag kom från Spanien och de smakar förstås inte som de svenska som finns att tillgå om några veckor. Men de fungerade jättebra i en paj, i bullar, i muffins och en kaka som jag bakade idag och som kommer finnas med i nr 34 av Allas. Då är vi inne i augusti.

Jag kan tillägga att idag fotade Annika med vår klätterhortensia som bakgrund. Hortensian är som en häck och finns alldeles ute vid gatan. Tanken var att den ska ge en känsla av berså.

Jag tog några bilder i morse när jag bakade och sedan medan Annika fotade, här är de.

plommonpaj

plommonpaj

Rimbobullar med plommonsylt

Annika Broman

Rimbobullar med plommonsylt

LÄS OCKSÅ

(5)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar