Annons
Annons

Potatisrätt från Afghanistan

Jag utlovade ett recept på en potatisrätt från Afghanistan häromdagen. Det kommer här. Det tar lång tid för potatisen att bli mjuk när man kokar den så här i en tomatsås och det är viktigt att man rör nästan hela tiden för annars bränner det vid (det hände mig häromdagen och det är inte roligt). Det ska vara gröna linser här, inte röda för de kokar sönder.

Annons

Potatis- och linsrätt från Afghanistan 3-4 portioner

1 dl gröna linser (röda funkar inte här)
4 dl vatten
lite salt

1 gul lök
2 vitlöksklyfta
rapsolja att steka i
1 tsk gurkmeja
2 lagerblad
400 g krossade tomater
1-2 dl vatten
2 msk tomatpuré
salt och peppar
8 ganska små potatisar

Koka linser i vatten och lite salt i en kastrull (under lock), koka dem tills de är mjuka – det tar ca 30 minuter. Låt linserna rinna av. Hacka den gula löken och vitlöken. Stek lök och vitlök i oljan i en 4-literskastrull. Löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt gurkmeja, lagerblad, krossade tomater, den lilla mängden vatten, tomatpuré, salt och peppar. Skala potatisen. Dela varje potatis i 4 bitar. Tillsätt potatisen till tomatsåsen. Låt potatisen koka under omrörning tills den är mjuk, det kan ta allt mellan 40 och 60 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs. Rör ner linserna i tomatsåsen. Servera med sallad och bröd.

LÄS OCKSÅ

(39)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar