Annons
Annons

Potatissättning i Skåne!

Förra helgen, påskhelgen alltså, var det potatissättning i trädgården i Skåne. Sambon fick idén förra sommaren (ni kanske kommer ihåg att jag nämnde det). Så i höstas anlitade han vår granne tillika bonde Anders som medhjälpare i detta projekt. Anders har en traktor så han hjälpte oss med vad det nu heter – plöja upp marken kanske? Ja ni hör hur lite bonde jag är. Iallafall han vände upp och ner på en yta på ca 60 kvadrat längst ner i vår ganska stora trädgård.

Annons

För 3-4 veckor sedan köpte vi 18 kg sätt potatis: Puritan, Rockit och Magda tror jag de hette. Vi la dem i papperslådor i sonens sovrum (i Skåne) så att de skulle groddas. Så förra helgen gödslades det och gjordes fåror. Vi läste på om avstånd och att de skulle vattnas etc etc. Det var jätteroligt det lilla jag gjorde. Sambon gjorde det mesta, han kallar det sin hobby :). Oj vad man är ovan vid den typen av kroppsarbete. Tyvärr för idén om självhushållning gillar jag skarpt, eller iallafall mer än vad vi har idag och det är ju praktiskt taget obefintligt.

Här kommer lite bilder. Om någon vecka åker vi dit igen och då kommer vi båda att rusa ner till potätelandet för att se hur långt de kommit. Och håll tummarna för att inte vildsvinen varit där och käkat upp utsädet…

Sätta potatis

Sätta potatis

Sätta potatisSätta potatis

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar