Annons
Annons

Pumpapuré i pumpatider

Har du provat att göra puré på butternutpumpa någon gång? Om inte har du något trevligt att se fram emot.

Det är hur lätt som helst och riktigt gott till stekt fisk eller fiskfärsbiffar. När jag var i Paris för ett år sedan blev jag serverad pumpapuré till någon slags fisk (som jag dessvärre inte uppfattade vad den hette på svenska). Det var jättegott.

Annons

butternutpumpa

Så här brukar jag göra pumpapuré. Jag brukar servera det till fiskfärsbiffar. Kolla gärna på det receptet på min andra blogg, klicka HÄR.

Pumpapuré 4 port

1 1/2 kg butternutpumpa
olivolja
salt
1-2 msk pressad citron

Dela pumpan i ganska stora bitar. Skär bort skalet och ta bort  pumpakärnorna. Lägg butternutpumpan i en ugnsfast form och ringla över olivolja och salta något. Ugnsbaka pumpan i 225 grader i ca 25-30 minuter, den ska vara mjuk. Lägg butternutpumpan i en gryta och kör den slät med en stavmixer. Värm pumpapurén och smaka av med olivolja, citron och salt.

Så här såg pumpapurén ut på restaurang La Palette i Paris.

Pumpapuré

Pumpapuré

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar