Annons
Annons

Rabarberpremiär

Medan många av oss äter en och annan semla och våffla  laddar jag dessutom för rabarberpremiären! I dag har jag lagat upp 4 rabarberrätter som ska vara med i Allas nr 20, det vill säga i början av maj.

Annons

Det har varit lite tufft att få tag på färska rabarber, en av de större butikerna härikring hade lovat att få hem det i måndags. Men när jag kom till affären fick jag veta att grossisten tyckte att de var för dåliga för att säljas. Så jag siktade in mig på frysta som jag visste skulle finnas hos grossisten borta vid Partihallarna. Men så igår tisdag ringde en kille från samma affär som lovat mig rabarber till måndagen och sa att de hade fått in flera kilo. Så då blev det en tur dit igen och den här gången fick jag med mig 1,5 kg hem. Glömde att fråga var de kom från men förmodligen är de belgiska eller holländska.

Så idag blev det sockerkaksbak, långpannebak, pajbak och en trifle! Vet inte om jag inbillade mig men de var lite surare än vad de svenska brukar vara eller jag menar de som kommer om en månad eller två. Men jag älskar det här syrliga i rabarber som möter riktigt söt maräng eller en len och söt Philadelphiakräm. Hoppas du provar ett eller flera av recepten i nr 20!

Ps. Sonen kom precis förbi och sa att pajen fick betyg 5!

002

 

005

006

009

010011

 

LÄS OCKSÅ

(8)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar