Annons
Annons

Rågsiktsrutor

4322_ad_1074

Jag gillar att baka matbröd men det ska helst vara små saker som tekakor, gifflar, rutor eller baguetter. Sådant man kan frysa in och sedan ta upp ur frysen alldeles när man ska äta det. Så att brödet blir som nybakt fastän det legat i frysen ett tag. Ja och så är ju sådant bröd vackert att titta på och faktiskt lite roligare att göra, tycker jag.

Annons

Här kommer ett sådant bröd som jag har med i en av mina kokböcker som heter Familjens stora sunda kokbok. Kolla gärna HÄR Åsa Dahlgren har tagit bilden ovan.

Rågsiktsrutor 24 st

Anis och fänkål i bröd är ju så gott!

1 pkt jäst
25 g margarin eller smör
5 dl mjölk
1 ½ tsk salt
1 msk mörk sirap
2 tsk hel anis
2 tsk fänkålsfrön
ca 1,1 l rågsikt

Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm. Tillsätt lite av degvätskan till jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, salt och sirap. Stöt anis och fänkål i en mortel. Rör ner kryddorna och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 minuter. Kavla ut degen till en degplatta. Skär plattan i 24 lika stora fyrkanter och lägg dem på två bakpappersklädda plåtar. Nagga rutorna och låt dem jäsa i 30 minuter. Grädda i 225 grader i ca 8 minuter. Låt rågsiktsrutorna svalna på ett galler.

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(4)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar