Annons
Annons

Rapport från bokmässan!

Jag var på bokmässan i Göteborg igår. Roligt som alltid. I år är temat bildning.  Jag gick en sväng med Matilda från förlaget som jag gör böcker på – Semic – och kollade in årets kockscen. Som faktiskt var flyttad! Tidigare har kockscenen varit en trappa upp men i år var den där nere bland hälsa och livsstil. Det kändes som den hade fått större plats och blivit lite mer folklig jämfört med tidigare. Jag ska dit i morgon lördag – återkommer då med vad jag tycker.

Annons

Annars var det som vanligt häftigt med alla spännande och lärda människor, för att inte tala om alla böcker – vilket engagemang och kunnande det finns och som mynnar ut och bevaras i bokform. I love it.

Jag passade på att lyssna på min gamla kompis och klasskompis från grundskolan, Ida Östenberg. Hon är forskare i antikens kultur och samhällsliv i Göteborg. Hennes forskningsområde är antikens Rom – gissa om jag som allmänt historieintresserad  och Romälskare är stolt och imponerad av Ida. Ida samtalade med en präst och Sven-Eric Liedman – en av Sveriges största idéhistoriker – om läskunnighet genom århundradena. Det var intressant. Det, att man kan lära sig lite vad som helst, tycker jag är det bästa med bokmässan.

Sedan gick jag en sväng bland montrarna. Jag utsåg Aftonbladets monter som den snyggaste. Under alla år som jag gjort kokböcker och varit på mässan har de haft en ursnygg monter. Ok jag är lite partisk, Aftonbladet var min första samarbetspartner som matskribent. Jag har gjort tusentals recept åt dem under åren. Även om jag inte gör recept åt Aftonbladet längre så har tidningen en liten plats i mitt hjärta.

Som vanligt kunde man köpa böcker OCH kokböcker för 25 kronor. Jag letade lite ängsligt efter någon av mina egna titlar där, men kunde inte hitta någon. Jag har lite delade känslor inför att sälja en bok sådär vansinnigt billigt. Det är roligt om folk kan komma över ens recept till ett lågt pris och som matskribent vill man gärna få spridning på sina alster, men 25 kronor känns ju i minsta laget…

Avslutade dagen med en väninna på mitt favoritcafé just nu, Stadsbibliotekets café vid Götaplatsen. Jag åt en supergod varm kycklingmacka i solen på balkongen. Kan rekommenderas. Läs gärna HÄR.

 

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar