Annons
Annons

Rapport från Österlen!

Jag, sambon och sonen har varit på Österlen hela Kristi himmelsfärdshelgen. Det var jättemysigt förstås. Solen sken för det mesta, men vi hade några grader kallare än på västkusten. Österlen brukar pga sitt läge vid Östersjön ha en kallare vår än övriga Sverige.

Annons

Vi väcktes av göken varje morgon. Vid 6-tiden drog den igång och gol från alla håll. Sambon påstod till och med att han såg göken vid ett tillfälle, det är inte så vanligt att man ser den.

Ja sedan hade kirskålen växt något alldeles väldigt. För andra året i rad hade den tagit över alldeles i rabatterna. Man blir lite ledsen, alla timmars jobb man lagt ner i trädgården genom åren är som bortblåsta. Sambon rensade en del, jag valde att städa inne (det säger en del, haha).

Fredagen var stora potatissättardagen, det kan du läsa om här.

På lördagen steg vi upp tidigt och åkte till Simrishamn och sålde saker på loppisen där. Jag gjorde det förra året också och gillade det skarpt. I år var det om möjligt ännu roligare. Jag hade lagt om taktik lite, i år sålde jag mest saker som kostade 20 kronor. Jag har upptäckt att människor vill att det ska vara billigt på loppis och en tjuga kan man avvara utan att fundera så mycket. Det kändes som folk blev glada när jag sa att prylen kostade 20, en win-win helt enkelt!

Det var lite konstigt för vi såg nästan inga glador, bara någon enda. Gladan är Skånes landskapsfågel kan jag berätta och en av jordens vanligaste rovfåglar:) Mig veterligen stannar många av gladorna över vintern alternativt återvänder från Medelhavet i mars- april, så det var konstigt att vi såg så få. Hoppas det finns en naturlig förklaring.

Ja så var det väldigt tråkigt att åka därifrån på söndagseftermiddagen. Men så ska det väl vara om man gillar en plats.

Här några foton:

 

 

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar