Annons
Annons

Recept på mat från Afghanistan

Jag har några recept på afghansk mat här på bloggen. Jag har lärt mig lite om mat från Afghanistan av framförallt Safia men också Hussein. Båda kommer från Afghanistan.

Safia har lärt mig göra bolani. Det är två år sedan jag skrev ned det receptet, idag gör jag lite annorlunda. Till en deg med 1/4 paket jäst, 2 dl vatten och 4 1/2 dl vetemjöl har jag 7 kokta potatisar och en röd lök eller 1/2 purjolök (jag gör alltid bolani med potatis i). Istället för 4 stycken gör jag 8 stycken. De blir mindre men å andra sidan får de plats i stekpannan. Jag steker dem i ganska mycket rapsolja. Läs hur man gör i receptet som jag länkat till här ovan.

Annons

Det är också Safia som lärt mig laga qabili och mantu. Qabili är en risrätt från Kabul och mantu är små knyten (lite som dumplings) som ångkokas i en speciell gryta och äts med en myntasås.

Min senaste afghanska rätt är en vegetarisk quornpasta som Hussein har lärt mig.

Alla rätterna är jättegoda. Om man är nybörjare är det lägligt att börja med bolani. Servera dem med en sallad och eventuellt ketchup.

 

LÄS OCKSÅ

(57)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar