Annons
Annons

Rödkålssallad i sista minuten

Här kommer ett rödkålssalladsrecept som passar finfint på julbordet och där du har det mesta hemma. Jag var med i min lokaltidning – Partille tidning – i förra veckan apropå grönare julbord och då var det här receptet med. Läs gärna artikeln HÄR

Annons

Här kommer receptet!

Rödkålssallad med frukt 8 portioner

500 g rödkål
1 apelsin
1 blodgrape
1 stort äpple, tex Ingrid Marie
100 g tärnad fetaost
1/2 dl russin

Äppel- och senapsdressing:
1 msk svensk senap
2 msk koncentrerad äppeljuice
2 msk rapsolja
ganska mycket salt
svartpeppar

Skär rödkålen i fina strimlor. Lägg kålen i en bunke och krama den med handen i någon minut. Skär apelsin och blodgrape i hinnfria klyftor. Dela äpplet i klyftor. Blanda rödkål, apelsin, blodgrape och äpple i en skål. Blanda senap och äppeljuice i en kopp. Rör ner rapsolja, salt och peppar. Häll dressingen över rödkålen och frukten. Strö över fetaost och russin.

Rödkålssallad

Kristina Eriksson

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar