Annons
Annons

Roliga affärer

040

Jag var ju på miniresa i Köpenhamn på sportlovet. Jag hann inte med jättemånga affärer men 2 är värda att nämnas. Alldeles bredvid Ströget ligger Magazin du Nord, ett varuhus med både rolig inredningsavdelning och matavdelning skulle det visa sig.

Annons

Vi tog rulltrappan upp och hamnade på inredningsavdelningen. Mycket var väl sådant som också finns i Sverige. Men affären är absolut värd att besöka. Vi hittade en lampa som fanns i en massa härliga färger: turkost, grönt och ljust lila bland annat. Ja man ville ha dem allihop. Vi köpte iallafall den gröna som vi nu har ovanför köksbordet. Så här ser det ut hemma i vårt kök just nu:)

034

Sedan tog vi rulltrappan ner och hamnade på matavdelningen och den var alldeles fantastisk! Där fanns det alla möjliga drickor, honungsburkar, delikatesser, tesorter och inte minst vinflaskor. Magazin du Nord ska vara kända för att ha ett bra vinsortiment tydligen.

c041

036

038

043

042

På fredagen hittade jag en annan inredningsaffär som var kul och som jag tycker ni ska besöka om ni får möjlighet. Den hette Notre dame och låg i ena änden av ett torg på Ströget. När man googlar på det hittar man detta HÄR

De hade burkar och tallrikar i plast i de allra ljuvligaste färger. De sålde också mycket glas, tallrikar och handdukar.

060

059

061

Vårt Köpenhamnsbesök kantades också av ett och annat cafébesök förstås. Det var lite småkallt och då är det alltid skönt att få komma in och värma sig med en kopp kaffe och en sneigl.

En sneigl. Snigel på svenska!

En sneigl. Snigel på svenska!

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

2 kommentarer


 

Annons

Laddar