Annons
Annons

Rutor med mandelmassa, lingon och tosca!

Jag är svag för lingon i bakverk. Det är något speciellt med det lite syrliga och bittra i lingonen tillsammans med något riktigt sött. I de här långpannerutorna är det mandelmassa och lingonsylt och alltsammans toppas med en toscasmet. Ja det är precis så gott som det låter. Det är bara att sätta igång:)

Annons

Mandelmasserutor med lingon och toscatäcke 24 st

200 g margarin eller smör
300 g mandelmassa
2 dl socker
5 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt

2-3 dl lingonsylt

Toscatäcke:
150 g margarin eller smör
1 ½ dl strösocker
3 msk vetemjöl
3 msk mjölk
75 g mandelspån

Kör margarin eller smör och mandelmassa i en matberedare. Tillsätt sockret och äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner blandningen i mandelmasseblandningen. Bred ut smeten i en långpanna som mäter 25 x 35 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Kakan ska ha stelnat. Gör under tiden toscatäcket. Blanda margarin eller smör delat i bitar, socker, vetemjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull. Låt toscasåsen bli tjock under omrörning. Bred lingonsylten ovanpå den varma kakan och skeda över toscatäcket. Grädda kakan i mitten av ugnen i 225 grader i 10-12 minuter. Täcket ska få färg. Låt kakan kallna och skär den i rutor.

.mandelrutor-med-lingon

 

LÄS OCKSÅ

(16)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar