Annons
Annons

Sambon och apelsinrosen

Min sambo är född på 50-talet. Ibland när han pratar om mat från barndomen, känner jag att vi är av olika generationer.

Tex kan det handla om luffare. Vet ni vad en luffare är? Enligt sambon är det ett korvbröd med bostongurka och ketchup. Han och hans kompisar åt de som unga på 60-talet i Hedemora. Något påvert kan jag tycka 😉 Jag hade aldrig hört om det förs han berättade.

Annons

Han har också berättat om när han gjorde vattenchoklad med sin moster. Först blandade de kakao, socker och lite grädde för att till sist hälla på kokande vatten till en dryck. Det är nog ingenting vi skulle göra idag.

En annan sådan 50-talsgrej är när sambon gör en apelsinros. Han skär och han viker och på bara någon minut har han fixat en jättefin ros av apelsinen som han strax skall äta.

Så där håller han på. 50-talet kommer in i mitt hem och jag gillar det:)

Vill du lära dig göra en apelsinros, klicka på det markerade.

apelsinros

 

LÄS OCKSÅ

(36)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar