Annons
Annons

Sardinien

Jag är hemma igen efter en  toppenvecka på Sardinien! Vi kom hem i natt, sonen och jag, från en semestervecka där nere och jag måste säga att den var ovanligt bra. Det är klart vädret gör mycket, runt 30 grader i dagarna 7, men jag gillade verkligen det jag såg av Sardinien. Skulle kunna skriva mycket här men håller mig till maten.

Annons

Spagetti Vongole – en favorit!

Vi bodde på ett hotell i staden Alghero som ligger alldeles vid kusten på nordvästra Sardinien. Mycket av det restaurangerna hade att erbjuda var förstås fisk och skaldjur. Jag åt spagetti Vongole (små snäckor) flera gånger. En gång serverades rätten med fiskrom av något slag, det var fantastiskt gott. Ja sedan blev det förstås pizza. Jag åt en jättegod pizza med grillade grönsaker. Det var grönsaker som paprika, squash och aubergine. Enkelt men mycket gott!

Grillad bläckfisk, mums!

Ja så åt jag en annan favorit – grillad bläckfisk. Det var ingen liten bit bläckfisk jag fick in, säkert 300-400 g, men det fanns inte en smula kvar när jag var färdig. Om ni varit i Italien så vet ni att man måste beställa tillbehör (contorni) till sin fisk- eller köttbit. Servitören rekommenderade grönsaker med en dressing till min bläckfisk så det beställde jag. Hm… ja det jag fick in var stora bitar av fänkål, blekselleri och morot som jag fick doppa i en god dressing, lite udda kombo måste jag säga.

Och så en lokal specialitet…

I tisdags tog vi tåget till Sassari, Sardiniens näst största stad. Ett besök jag kan rekommendera för staden var fin och kanske lite mer typisk italiensk än vad Alghero var. Vi hittade en lunchrestaurang som ägdes av en mycket seriös man och han tipsade om en lokal specialitet som jag valde. Jag förstod att jag skulle få en pastarätt med ost, smör och salvia. Det lät ju gott. In kom det ni ser på bilden, 5 stora fiskbullsliknande pastabullar med någon fyllning som låg i en knallvit sås. Om vi säger så här, det var gott så länge det var varmt men när det svalnade var pastabullarna något stabbiga.

Efter några dagars restaurangbesök tröttnade vi och gjorde oss en enklare lunch på balkongen. Inte dumt det heller!

Balkonglunch

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(15)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar