Annons
Annons

Sensommarlördag i Simrishamn

Vad gör man en sensommarlördag i Simrishamn? Ja om man är loppistokig som jag är det inga problem att spendera flera timmar där. I något som kallas Suckarnas gång, en grusväg som löper parallellt med infarten (från Kivikshållet räknat) finns en mycket bra loppis varje helgfri lördag under sommaren (jag vet inte när säsongen börjar eller slutar men jag skulle gissa att loppisen finns från maj till september). Det är privatpersoner som ställer upp bord och säljer, för det mesta riktigt bra saker. En varm lördag mitt på sommaren kan där vara hur mycket bord som helst. I somras letade jag smörgåsbestick, brickor, festliga glas, kitschiga stekspadar och färgstarka retrotyger till min smörgåstårtebok på loppisen. När jag var där igår kom jag på mig med att fortfarande leta smörgåsbestick, brickor, festliga glas, kitschiga stekspadar och färgstarka retrotyger trots att boken är färdigfotad. Sådär brukar det vara efter varje kokbok. Jag kan inte riktigt släppa taget kring ämnet, i det här fallet smörgåstårtor, just för att det varit så kul. Hittade faktiskt väldigt lite saker som jag ville ha igår, det blev ett 70-talsförkläde med bruna hjärtan (vad jag nu ska med det till…hihi) och tre små lavendelplantor för 10 kr styck.

Annons

Loppis i Simrishamn

Kan inte sluta leta bestick

Sedan passerade vi torget och där har öppnat en liten antikaffär som heter Karossgården. Karossgården är också en stor antikaffär som ligger i Gladsax, några km väster om Simrishamn (jag återkommer till den en annan gång). Iallafall Karossgården i Simrishamn är värt ett besök. De hade ett gammalt köksbord med utdragslåda som var sååå fint, litet och gulligt och priset var 950 kr. Köksbord tar dessvärre stor plats annars hade jag kunnat köpa hur många som helst. Jag älskar dem!

Karossgården i Simrishamn

Så var det lunchdags och då blev det ett besök hos Börje Olssons skafferi som ligger på gågatan. Vi hamnar nästan alltid där. De säljer delikatesser (bla spanskt rökt paprikapulver som jag skrev om i fredags) men de har också en mycket bra lunchbuffé med goda pajer, mycket frukt, gott bröd, ostar, kallskuret, pastasallad etc. Det är gott och mycket prisvärt.

Lunchbuffé på Börje Olssons

 

Börje Olssons Skafferi

Innan vi åkte hem blev det en glass i Hamnkiosken. Vi satt på bänkarna i hamnen och tittade på folk en stund innan vi åkte tillbaks till sommarstugan.

Hamnen i Simrishamn

Det blev en fin sensommarlördag i Simrishamn.

 

LÄS OCKSÅ

(19)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar