Annons
Annons

Skånska persikor och god wienerkaka

I söndags flyttade sonen till Lund. Han ska plugga ekonomi där i tre år, kanske ännu längre. Vi har ju sommarhus på Österlen så det har hänt att han bytt buss och tåg där, men så mycket mer än så känner han inte till Lund. Inte jag heller.

Annons

Iallafall, sonen flyttade in i källaren i en fin villa bara 5 minuter från Lunds domkyrka. På södergaveln av huset hade de ett klättrande persikoträd som var alldeles täckt av fullvuxna persikor. Jag har aldrig sett något liknande. Persikorna var ludna och rosa- och gulskimrande sådär som persikor är. Trädet var jättevackert och persikorna smakade förstås himmelskt. Det skulle vara roligt att veta om det finns fler i Sverige som har persikoträd på tomten:)

Vi var också en sväng på ett konditori, sonen och jag. Ramklints hette det och av skylten att döma såg det ut som det funnits ett tag. Nu var det renoverat och modernt. Jag köpte wienerkaka till kaffet som var jättegod, kan rekommenderas om du går dit. Sedan var personalen ovanligt trevlig och det gillar ju jag:). Här lite foto från fina Lund!

 

 

LÄS OCKSÅ

(37)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar