Annons
Annons

Skogen och jag

Visste du att vistelse i skog och mark har en positiv inverkan på vår hälsa? Det finns forskning som visar att både puls och blodtryck går ner när man vistas i skogen. Häftigt tycker jag!

De här granarna var bara en halvmeter när jag var liten på 70-talet!

Det där visste nog inte min mamma när hon tog med mig och min syster ut för att fiska abborre eller plocka blåbär eller kantareller i Dalslandsskogarna på 70-talet, men mysigt hade vi och hon grundlade min kärlek till skogen. Som den bohuslänning jag är gillar jag klippor och hav men det är när jag kommer in i en skog som jag känner mig hemma.

Annons

Så i onsdags när jag var i trakterna av mammas och pappas gamla sommarstuga i Dalsland gick jag genast ut i skogen för att leta på våra gamla kantarellställen. Resultatet var dåligt, jag hittade bara några få. Och vad gäller blåbär fanns det praktiskt taget inga alls. Man måste väl upp i landet för att hitta blåbär, ja de sa på nyheterna för någon vecka sedan att det skulle finnas mycket blåbär i år.

Alltid något!

 

Blåbärsris, dessvärre utan blåbär.

 

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar